Rinkan pakkaaminen

Rinkan pakkaus

Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit ovat merkitty *-merkillä tai erillisillä painikkeilla.

Rinkan pakkaus vaikuttaa oleellisesti kantomukavuuteen ja hyvin suunniteltu varusteiden sijoittelu helpottaa matkantekoa. Vaikka rinkoissa on eroja taskujen määrässä ja sijoittelussa, tietyt pääperiaatteet pätevät kaikkien rinkkojen pakkaukseen.

Ensinnäkin, pyri pakkaamaan kaikki tavarat rinkan sisään. Ulkopuolella keikkuvat teltta tai makuupussi vaikuttavat rinkan tasapainoon ja tekevät kantamisesta epäergonomisempaa. Pitkillä vaelluksilla, joilla ruokaa tarvitaan paljon mukaan, saatat joutua alkumatkasta sijoittamaan osan tavaroista rinkan ulkopuolelle. Kun ruoat hupenevat, voit siirtää kaikki varusteet rinkan sisään.

 

Pakkauslista vaellukselle

Jotta kaikki tarvittavat varmasti tulevat mukaan, kannattaa apuna käyttää pakkauslistaa. Voit laatia sen itse omiin tarpeisiin sopivaksi tai käyttää valmista pakkauslistaa. Täältä pääset lukemaan artikkelini Ensimmäinen vaellus edessä? Nappaa talteen pakkauslista yhden yön retkelle.

Pakkausjärjestys

Makuupussille hyvä paikka löytyy monesti rinkan pohjataskusta, mikäli makuupussi sinne mahtuu. Muista pakata makuupussi vedenpitävään suojapussiin. Raskaimmat varusteet ovat monesti teltta ja ruoat. Nämä kannattaa pakata mahdollisimman lähelle selkää, lapaluiden tienoilla. Näin paino saadaan pidettyä lähellä kehoa eikä alaselkä kuormitu liiaksi.

Kevyempiä varusteita pakataan raskaiden tavaroiden ympärille, yläläppään ja rinkan uloimpiin osiin. Pakkaa usein tarvittavat ja muut tärkeät tavarat rinkan sivutaskuihin tai muutoin helposti saatavilla. Tällaisia ovat muun muassa välipalat, vessanpaperi, ensiaputarvikkeet ja kartta sekä kompassi tai gps-laite.

Juomapullon tulee olla käden ulottuvilla ja monissa rinkoissa onkin kätevä avonainen sivutasku juomapullolle. Monissa rinkoissa löytyy läpivienti juomarakon letkulle. Tässä etuna on, että painavan veden saa rinkan sisään, lähelle selkää ja juominen onnistuu silti rinkan ollessa selässä. Sadevaatteet ja rinkan sadesuoja kannattaa myös pitää helposti saatavilla, jos rankkasade yllättää.

Vanhat varusteet

Kuivasäkki

Kuivasäkit tai kuivapussit ovat niin vesilläliikkujien, kuin retkeilijöiden suosimia kasseja, jotka ovat kevyitä ja täysin vesitiiviitä. Vaikka käyttäisit rinkassa sadesuojaa, voi kovalla sateella vettä päästä rinkan sisälle asti. Suosittelenkin, että kosteudelle arat varusteet, kuten vaatteet, makuupussi ja kuivaruoat, ovat pakattu rinkan sisällä kuivasäkkeihin tai muilla tavoin kosteudelta suojaan.

Kuivasäkkejä on saatavilla myös kompressiomallisina, joista saa puristettua ilman pois. Näin tavarat menevät pienempään tilaan. Myös tulitikut on suojattava hyvin. Ne voit sujauttaa vaikkapa minigrip-pussin sisään.

Kuivasäkki ruokien säilytyksessä pitää myös eläimet loitolla aterioistasi. Olisi ikävä yllätys aamulla huomata hiiren tai myyrän käyneen järsimässä eväitäsi! Kuivapusseja on monen kokoisia, ja niitä onkin hyvä omistaa pari kolme erikokoista.

Alla olevalta videolta näet havainnollistettuna miten kuivasäkit toimii ja miten rinkka pakataan.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös artikkelini: