Viihtyisimmät vuokramökit Keski-Suomessa – TOP 5

Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit ovat merkitty *-merkillä tai erillisillä painikkeilla.

 

Keski-Suomi on tunnettu lukuisista upeista järvistä, monipuolisista metsistä, komeista harjuista sekä hyvistä kalavesistä ja koskista. Tekemistä alueelta löytyy joka lähtöön olitpa sitten suunnittelemassa aktiivilomaa tai hakemassa kulttuurielämyksiä. Valitsin alla esitellyt TOP 5 lomamökit sijainnin ja varustelun lisäksi ennen kaikkea asiakaskokemusten perusteella. Mökin siisteys ja palveluiden sujuvuus ovat tärkeitä ominaisuuksia onnistuneen loman kannalta, joten näihin kiinnitin huomiota. Lomamökit ovat listattuna suurimmasta pienimpään. Listauksemme vuokramökit tarjoaa Lomarengas.

Tekemistä talvella

Himos on Jämsässä hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva nykyaikainen lomakeskus, joka järjestää monenlaisia aktiviteetteja ja kulttuurielämyksiä kaiken ikäisille. Talvella tarjolla on hiihdon ja laskettelun lisäksi moottorikelkkasafareita, retkiluistelua, lumikenkäilyä tai vaikkapa avantoseikkailua, jossa hyisessä vedessä kellutaan kelluntapuvussa! Himos areenalla pääset nauttimaan eturivin artistien esityksistä ja illalla mukaan vauhdikkaisiin after ski-bileisiin. Himoksen lisäksi suosittuja hiihtokeskuksia Keski-Suomessa ovat Laajavuori, Häkärinteet ja Riihivuori. Museoita Keski-Suomen alueelta löytyy lukuisia, Suomen ilmavoimamuseo, Keski-Suomen luontomuseo, Alvar Aalto museo ja Jyväskylän taidemuseo, vain muutamia mainitakseni.

Tekemistä kesällä

Kesäpäivää Keski-Suomessa voi viettää vaikkapa risteilyllä Keiteleellä, Päijänteellä tai Keurusselällä. Aktiivilomasta nauttivaa suosittelen tutustumaan alueen kauniisiin järviin kajakeilla tai sup-laudoilla tai tutustumaan Keski-Suomen kumpuileviin metsiin fatbiken selässä. Aivojumppaa kaipaaville Himokselta löytyy kutkuttava Pakohuone-seikkailu. Kirkkoarkkitehtuurista kiinnostuneiden kannattaa suunnata katsomaan Alvar Aallon suunnittelemaa Muuramen kirkkoa tai 1600-luvulla rakennettua Petäjäveden vanhaa kirkkoa, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde.


Kansallispuistot ja vaellusreitit Keski-Suomessa


Luontomatkailijan kannattaa ehdottomasti kääntää nokka kohti Pyhä-Häkin kansallispuistoa, josta löytyy yksi Suomen kauneimmista ikimetsistä. Vanhin alueen puista on peräti 500 vuoden takaa! Muita Keski-Suomesta löytyviä kansallispuistoja ovat Leivonmäki, Salamajärvi, Etelä-Konnevesi ja Isojärvi, joista jokainen on ehdottomasti tutustuminen arvoinen.

 

AMENO 1, Jämsä

6 + 2, 134m²
Aivan Himoksen rinteiden vieressä sijaitseva tilava mökki on viihtyisä valinta talviurheilusta pitävälle perheelle tai kaveriporukalle. Mökki on varusteltu nykyajan mukavuuksilla ja lisänä muun muassa lapsia ilahduttamaan play station! Kävelymatkan päästä löytyvät niin laskettelurinteet, hiihtoladut, ravintola, kuin golfkenttäkin. Täällä vietät onnistuneen ja aktiivisen loman!

 

YLÄ-HANNALA, Muurame

8 + 0, 154 m²
Hyvällä sijainnilla aivan Päijänteen rannassa ja hiihtokeskus Riihivuoden lähellä sijaitseva tasokas mökki sopii loistavasti aktiivilomaa suunnittelevalle. Ylä-Hannalassa majoittuu hyvin kaveriporukka, useampi pariskunta tai isompi perhe. Hiihtoladut ja moottorikelkkareitti alkavat 500m päästä ja golf-kentälle matkaa on 10km. Mökin omistajat vuokraavat rantasaunaa, kajakkia, kahta sup-lautaa, lumikenkiä ja myös sähköperämoottoria. Täällä ei tekeminen lopu kesken!

 

VILLA AKULIINA, Multia

8 + 0, 107 m²
Ihastuttava ja valoisa huvila omalla rantasaunalla aivan järven rannalla! Tänne majoittuu mukavasti isompikin perhe ja aktiviteette ja on tarjolla moneen lähtöön. Huvilan läheisyydessä on 9-väyläinen frisbeegolf-rata ja mökillä on valmiina kiekkoja. Veloituksetta on käytössä myös soutuvene ja talvella neljä potkukelkkaa. Omistajilta saa vuokrattua lumikenkiä ja sähköperämoottorin. Tämä siisti ja kauniisti sisustettu mökki täyttää odotuksesi!

 

KANERVARINNE, Konnevesi

6 + 0, 90 m²
Tämä luonnon helmassa oleva mökki tarjoaa levähdyspaikan kiireetöntä lomaa etsivälle. Mökin varustelu on nykyaikainen ja tasokas. Kivana lisänä polkupyörät, joiden kanssa pääsee tutustumaan lähimaastoon. Liesvesi, jonka rannalla mökki sijaitsee, on erinomainen järvi kalasteluun. Mökin varusteluun kuuluukin soutuvene, sähköperämoottori ja kaksi katiskaa. Viehekalastuskoskia löytyy 4km etäisyydeltä. Mökin pihassa on käytössä grillikota.

WILLA KLAARA, Jämsä

2 + 4 henkilöä, 65m²
Omassa rauhassa luonnon keskellä oleva Willa Klaara sopii erinomaisesti sekä kesä- että talvilomailuun. Perinteistä mökkielämää arvostavalle tämä hyvin varusteltu  majoitus takaa viihtyisän loman pienelle perheelle tai pariskunnalle. Päijänteen rannassa oleva rantasauna on vapaasti käytettävissä ympäri vuoden. Kesällä iso piha ja loivasti syvenevä hiekkaranta on lapsiperheiden suosiossa. Himokselle matkaa on vain 4km!

Lopuksi

Se mikää sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Jos et vielä löytänyt omaasi, pääset tutustumaan muihin *Keski-Suomen vuokramökkeihin täältä. Jos suunnittelet aktiivista talvilomaa, etkä halua jättää retkien onnistumista vuokravälineiden varaan, käy tutustumassa vertailuun lumikengistä ja liukulumikengistä.