Paras termosmuki 2021 – Vertailussa TOP 5 termosmukit

Termospulloja on ollut markkinoilla iät ja ajat ja pullo onkin yhä paras valinta pidemmille retkille. Sittemmin kauppoihin ovat ilmestyneet lisääntyvissä määrin termosmukit, jotka toimivat muun muassa kiireisten aamujen pelastajina. Termosmuki on hyvä valinta myös työpaikalle, jos haluaa nauttia kahvinsa kaikessa rauhassa työpisteellä töiden lomassa. Arvioin markkinoilla olevia termosmukeja ja valitsin suosikit!

Termosmukin eristävyys

Termoksen tärkein ominaisuus on pitää kuuma kuumana ja kylmä kylmänä. Termosmukeissa, muiden termosten tapaan, on kaksi sisäkkäistä mukia, joiden välille jää tyhjiö. Tyhjiö eli vakuumitila hidastaa lämmön kulkeutumista mukin ulkopuolelle. Lisäksi termostuotteissa suositaan kiiltäviä pintoja, jotta säteilevä lämpö heijastuu kiiltävästä pinnasta takaisin kohti keskustaa eikä karkaa ulospäin.

Eristävyyden kannalta termosmukien heikoin kohta on suuosa. Mitä isompi korkin suuaukko on, sitä nopeammin lämpöä karkaa. Muovikorkkien eristävyys on metallikorkkeja parempi, mutta myös korkin tiiviydellä on merkitystä.

Korkin tiiviys

Osassa termosmukeista on vain läpällinen aukko juomista varten, mutta nykyisin on saatavilla myös edistyneempiä malleja. Napsautusmekanismilla avautuva juoma-aukko helpottaa käyttöä ja on selvästi läpällistä aukkoa tiiviimpi. Kierrekorkillisissa malleissa korkin eristävyys on hyvä sen ollessa kiinni, mutta juomisen aikana lämpöä pääsee karkaamaan nopeasti. Kierrekorkillista mukia on hankalampi käyttää liikkeessä ollessa.

Termosmukin koko

Termosmukin koko on tyypillisesti 2-4dl. Termarin koko kannattaa mitoittaa mahdollisimman tarkkaan omien tarpeiden mukaan, sillä liian suuri muki ei pidä pientä juomamäärää yhtä tehokkaasti lämpimänä. Ulkoiset mitat on hyvä tarkastaa, jos mukin pitää mahtua esimerkiksi auton juomatelineeseen.

Edullisesta hinnasta huolimatta Asaklitt on varsin pätevä ruostumattomasta teräksestä valmistettu termosmuki. Muki on varustettu tiiviillä kierrekorkilla ja juomista helpottaa kätevästi avattava napsautuskansi. Testeissä tämä muki on pärjännyt hyvin eristävyyden suhteen eli ehdit varmasti nauttia juomasi kuumana. Ehdottomasti paras hinta-laatusuhde!

Laadukas teräksinen termosmuki, jolle valmistaja lupaa 10 vuoden takuun. Materiaalina on käytetty ruostumatonta terästä ja tuote on BPA-vapaa. Pestävyys on hyvä, sillä korkin saa purettua osiin pesua varten ja sekä muki, että korkki ovat konepestäviä. Mukissa on kahva helpottamassa käyttöä ja malli sopii useimpiin auton juomatelineisiin. Käytössä muki on todettu tiiviiksi ja vuotamattomaksi. Thermos Stainless King on testivoittaja termosmukien eristävyyttä arvioitaessa. Tämä muki todella pitää pitää kuuman kuumana ja kylmän kylmänä!

Klean Kanteen 355ml:n termospulloa voit käyttää niin kahvimukina, kuin vesipullonakin. Termopullon Cafè Cap-korkki on täysin tiivis, joten voit heittää mukin huoletta laukun pohjalle. TK Closure™-mekanismin kierteet parantavat lämmöneristävyyttä ja juoma säilyykin tarpeesta riippuen kuumana tai kylmänä useita tunteja. Korkin teräksinen D-lenkki mahdollistaa mukin kiinnittämisen vaikkapa reppuun. Saatavilla kuudessa eri värissä!

SIGG:in termosmuki on tehty eristetystä brosilikaattilasista, joka on suunniteltu kestämään kuumuutta ja eristämään termostuotteen tavalla. Muki on konepestävä, mikä tekee puhtaanapidosta vaivattomampaa. Tuote on valmistettu SIGG:n omalla tehtaalla valvotuissa oloissa ja muki on 100%:sti kierrätettävissä sen elinkaaren lopuksi. Varsin vastuullinen valinta siis!

Airam termosmuki 0,4l – käyttöominaisuuksiltaan paras!

Airam Blue teräsmukissa on ergonomisesti muotoiltu kahva, joka istuu hyvin käteen. Mukin avaaminen ja sulkeminen on tehty helpoksi ja mukista on hyvä juoda. Eristävyyskin tässä termoksessa on varsin riittävä, jos juomansa nauttii tunnin parin sisällä mukin täytöstä. Airam blue teräsmuki on kuitenkin syytä pitää pystyasennossa, sillä se vuotaa kannesta vaakatasossa ollessa. Hyvä valinta vaikka työpaikalle!

Lopuksi

Termosmukeissa tärkeitä ominaisuuksia ovat eristävyys, kannen tiiviys, puhdistettavuus ja tietenkin hinta-laatusuhde. Käyttäjästä riippuen, myös ulkonäkö tai ympäristöystävällisyys voi olla ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.

Termosmukia valitessa, mieti mitkä ovat sinulle tärkeitä ominaisuuksia. Jos tiedät, että juot kahvisi tai teesi hitaasti nautiskellen, kiinnitä huomiota mukin eristävyyteen. Mikäli termosmuki kulkee mukana laukussa, sen tulee olla ehdottoman tiivis. Muista aina termosmukia valitessa tarkistaa lisäksi tuotteen pesu- ja huolto-ohjeet sekä takuuaika.