Paras termosmuki 2022 – Vertailussa TOP 6 termosmukit

Termospulloja on ollut markkinoilla iät ja ajat ja hyvä termospullo onkin yhä toimiva valinta esimerkiksi päiväretkille, jos et halua keittää teetä tai kahviasi retkikeittimellä tai nokipannulla. Pidemmillä vaelluksilla aamulla keitetty kahvi säilyy vielä hyvän tovin lämpimänä termosmukissa ja se on termospulloa huomattavasti kevyempi kantaa.

Termosmuki on myös monen kiireisen aamun pelastaja. Lisäksi se on hyvä valinta työpaikalle, jos haluaa nauttia kahvinsa kaikessa rauhassa työpisteellä töiden lomassa. Kesällä taas voit korvata tavallisen mukin termosmukilla, jos tykkäät nauttia juomasi viileänä. Arvioin markkinoilla olevia termosmukeja ja valitsin suosikit!

Termosmukin eristävyys

Termoksen tärkein ominaisuus on pitää kuuma kuumana ja kylmä kylmänä. Termosmukeissa, muiden termosten tapaan, on kaksi sisäkkäistä mukia, joiden välille jää tyhjiö. Tyhjiö eli vakuumitila hidastaa lämmön kulkeutumista mukin ulkopuolelle. Lisäksi termostuotteissa suositaan kiiltäviä pintoja, jotta säteilevä lämpö heijastuu kiiltävästä pinnasta takaisin kohti keskustaa eikä karkaa ulospäin.

Eristävyyden kannalta termosmukien heikoin kohta on suuosa. Mitä isompi korkin suuaukko on, sitä nopeammin lämpöä karkaa. Muovikorkkien eristävyys on metallikorkkeja parempi, mutta myös korkin tiiviydellä on merkitystä.

Korkin tiiviys

Osassa termosmukeista on vain läpällinen aukko juomista varten, mutta nykyisin on saatavilla myös edistyneempiä malleja. Napsautusmekanismilla avautuva juoma-aukko helpottaa käyttöä ja on selvästi läpällistä aukkoa tiiviimpi. Kierrekorkillisissa malleissa korkin eristävyys on hyvä sen ollessa kiinni, mutta juomisen aikana lämpöä pääsee karkaamaan nopeasti. Kierrekorkillista mukia on hankalampi käyttää liikkeessä ollessa.

Termosmukin koko

Termosmukin koko on tyypillisesti 2-4dl. Termarin koko kannattaa mitoittaa mahdollisimman tarkkaan omien tarpeiden mukaan, sillä liian suuri muki ei pidä pientä juomamäärää yhtä tehokkaasti lämpimänä. Ulkoiset mitat on hyvä tarkastaa, jos mukin pitää mahtua esimerkiksi auton juomatelineeseen.

Edullisesta hinnasta huolimatta Asaklitt on varsin pätevä ruostumattomasta teräksestä valmistettu termosmuki. Muki on varustettu tiiviillä kierrekorkilla ja juomista helpottaa kätevästi avattava napsautuskansi. Testeissä tämä muki on pärjännyt hyvin eristävyyden suhteen eli ehdit varmasti nauttia juomasi kuumana. Ehdottomasti paras hinta-laatusuhde!

 • 3dl
 • 178g

Laadukas teräksinen termosmuki, jolle valmistaja lupaa 10 vuoden takuun. Materiaalina on käytetty ruostumatonta terästä ja tuote on BPA-vapaa. Pestävyys on hyvä, sillä korkin saa purettua osiin pesua varten ja sekä muki, että korkki ovat konepestäviä. Malli sopii useimpiin auton juomatelineisiin. Käytössä muki on todettu tiiviiksi ja vuotamattomaksi. Thermos Stainless King on testivoittaja termosmukien eristävyyttä arvioitaessa. Tämä muki todella pitää pitää kuuman kuumana ja kylmän kylmänä!

 • 4,7dl
 • 440g

Klean Kanteen termosmukia voit käyttää niin kahvimukina, kuin vesipullonakin. Termomukin Cafè Cap-korkki on täysin tiivis, joten voit heittää mukin huoletta laukun pohjalle. TK Closure™-mekanismin kierteet parantavat lämmöneristävyyttä ja juoma säilyykin tarpeesta riippuen kuumana tai kylmänä useita tunteja. Korkin teräksinen D-lenkki mahdollistaa mukin kiinnittämisen vaikkapa reppuun. Kleen Kanteen termomukeihin on saatavilla erilaisia kansia ja lisäosana voit ostaa esimerkiksi juomapullokorkin tai kansi-pillisetin. Saatavilla kolmessatoista upeassa värissä!

 • 3,55dl
 • 350g

 

Stanleyn termosmuki on loistava valinta autoon, sillä korkin aukaisu ja sulkeminen onnistuu vaivatta yhdellä kädellä. Muki myös istuu hyvin käteen muotoilunsa ansiosta ja mahtuu useimpiin auton juomatelineisiin. Tässä termoksessa kuuma juoma pysyy kuumana noin 7 tuntia vielä pikkupakkasillakin! Kesää konepesun eikä sisällä BPA:ta.

 • 4,7dl
 • 340g

Tässä Stanleyn termosmukissa valmistat kahvin suodatinjauheesta mukana tulevan suodattimen avulla! Sopii niin kotiin, retkelle, kuin työpaikallekin. Kuuman veden kaatamisen jälkeen kahvi on valmista noin neljässä minuutissa ja osat ovat helposti huuhdeltavissa. Tässä mallissa mukin päälle ei tule lainkaan kantta. Suodatin osa sopii myös Stanleyn termospullojen päälle, joten tarvittaessa saat valmistettua vaikka pullollisen kahvia. 

 • 3,5dl
 • 300g

Hydro Flask:in termokset ovat saaneet kiitosta hyvästä lämmöneristävyydestä. Tumbler on selvästi muita mukeja isompi ja tämä sopiikin hyvin esimerkiksi työpisteelle sinulle, joka tiedät hörppiväsi kahvia tämän tästä. Hyvä valinta vesimukiksi myös kesäaikaan, jolloin juoman toivoo pysyvän kylmänä. Korkki on kokonaan aukeava ja paikalleen napsautettava. Hydro Flaskin termosmukissa kuumat juomat pysyvät kuumina 6h ja kylmät juomat kylminä jopa 24h.

 • 6,5dl
 • 350g

Lopuksi

Termosmukeissa tärkeitä ominaisuuksia ovat eristävyys, kannen tiiviys, puhdistettavuus ja tietenkin hinta-laatusuhde. Käyttäjästä riippuen, myös ulkonäkö tai ympäristöystävällisyys voi olla ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.

Termosmukia valitessa, mieti mitkä ovat sinulle tärkeitä ominaisuuksia. Jos tiedät, että juot kahvisi tai teesi hitaasti nautiskellen, kiinnitä huomiota mukin eristävyyteen. Mikäli termosmuki kulkee mukana laukussa, sen tulee olla ehdottoman tiivis. Muista aina termosmukia valitessa tarkistaa lisäksi tuotteen pesu- ja huolto-ohjeet sekä takuuaika.