Paras termosmuki 2023 – Vertailussa TOP 6 termosmukit

Termospulloja on ollut markkinoilla iät ja ajat ja hyvä termospullo onkin yhä toimiva valinta esimerkiksi päiväretkille, jos et halua keittää teetä tai kahviasi retkikeittimellä tai nokipannulla. Pidemmillä vaelluksilla aamulla keitetty kahvi säilyy vielä hyvän tovin lämpimänä termosmukissa ja se on termospulloa huomattavasti kevyempi kantaa.

Termosmuki on myös monen kiireisen aamun pelastaja. Lisäksi se on hyvä valinta työpaikalle, jos haluaa nauttia kahvinsa kaikessa rauhassa työpisteellä töiden lomassa. Kesällä taas voit korvata tavallisen mukin termosmukilla, jos tykkäät nauttia juomasi viileänä. Arvioin markkinoilla olevia termosmukeja ja valitsin suosikit!

Termosmukin eristävyys

Termoksen tärkein ominaisuus on pitää kuuma kuumana ja kylmä kylmänä. Termosmukeissa, muiden termosten tapaan, on kaksi sisäkkäistä mukia, joiden välille jää tyhjiö. Tyhjiö eli vakuumitila hidastaa lämmön kulkeutumista mukin ulkopuolelle. Lisäksi termostuotteissa suositaan kiiltäviä pintoja, jotta säteilevä lämpö heijastuu kiiltävästä pinnasta takaisin kohti keskustaa eikä karkaa ulospäin.

Eristävyyden kannalta termosmukien heikoin kohta on suuosa. Mitä isompi korkin suuaukko on, sitä nopeammin lämpöä karkaa. Muovikorkkien eristävyys on metallikorkkeja parempi, mutta myös korkin tiiviydellä on merkitystä.

Korkin tiiviys

Osassa termosmukeista on vain läpällinen aukko juomista varten, mutta nykyisin on saatavilla myös edistyneempiä malleja. Napsautusmekanismilla avautuva juoma-aukko helpottaa käyttöä ja on selvästi läpällistä aukkoa tiiviimpi. Kierrekorkillisissa malleissa korkin eristävyys on hyvä sen ollessa kiinni, mutta juomisen aikana lämpöä pääsee karkaamaan nopeasti. Kierrekorkillista mukia on hankalampi käyttää liikkeessä ollessa.

Termosmukin koko

Termosmukin koko on tyypillisesti 2-4dl. Termarin koko kannattaa mitoittaa mahdollisimman tarkkaan omien tarpeiden mukaan, sillä liian suuri muki ei pidä pientä juomamäärää yhtä tehokkaasti lämpimänä. Ulkoiset mitat on hyvä tarkastaa, jos mukin pitää mahtua esimerkiksi auton juomatelineeseen.

Edullinen ja pieni termosmuki - Stanley Shortstack 0,23l

Jos haluat mukaan vain kupillisen, Stanley Shortstack on sopivan kokoinen sinulle. Tämän vuotamattomalla korkilla varustetun mukin voi pestä astianpesukoneessa. Termosmukia on näppärä kuljettaa kahvasta ja mukin voi ripustaa esimerkiksi karabiinihaalla näppärästi reppuun tai vyöhön.

 • 2,3dl
 • 210g

Paras termosmuki eristävyydeltään - Thermos Stainless King 470ml

Laadukas teräksinen termosmuki, jolle valmistaja lupaa 10 vuoden takuun. Materiaalina on käytetty ruostumatonta terästä ja tuote on BPA-vapaa. Malli sopii useimpiin auton juomatelineisiin. Käytössä muki on todettu tiiviiksi ja vuotamattomaksi. Thermos Stainless King on testivoittaja termosmukien eristävyyttä arvioitaessa. Tämä muki todella pitää pitää kuuman kuumana ja kylmän kylmänä!

 • 4,7dl
 • 440g

Klean Kanteen termosmuki - todella tiivis!

Klean Kanteen Tkwide termosmukia voit käyttää niin kahvimukina, kuin vesipullonakin. Termomukin Café Cap-korkki on täysin tiivis, joten voit heittää mukin huoletta laukun pohjalle. TK Closure™-mekanismin kierteet parantavat lämmöneristävyyttä ja juoma säilyykin tarpeesta riippuen kuumana tai kylmänä useita tunteja. Korkin teräksinen D-lenkki mahdollistaa mukin kiinnittämisen vaikkapa reppuun. Kleen Kanteen termomukeihin on saatavilla erilaisia kansia ja lisäosana voit ostaa esimerkiksi *juomapullokorkin. Saatavilla eri värissä!

 • 3,55dl
 • 350g

 

Stanley Mountain Switchback 0,47l termosmuki - näppärä käyttää!

Stanleyn termosmuki on loistava valinta autoon, sillä korkin aukaisu ja sulkeminen onnistuu vaivatta yhdellä kädellä. Muki myös istuu hyvin käteen muotoilunsa ansiosta ja mahtuu useimpiin auton juomatelineisiin. Tässä termoksessa kuuma juoma pysyy kuumana noin 7 tuntia vielä pikkupakkasillakin! Kesää konepesun eikä sisällä BPA:ta.

 • 4,7dl
 • 340g

Termosmuki kahvalla ja suodattimella - Stanley Classic Camp Mug

Tähän Stanleyn kestävään ja tukevaan termosmukiin on saatavilla lisäosana suodatin, jonka avulla valmistat kahvin kädenkäänteessä. Sopii niin kotiin, retkelle, kuin työpaikallekin. Kuuman veden kaatamisen jälkeen kahvi on valmista noin neljässä minuutissa ja osat ovat helposti huuhdeltavissa. Mukin mukana tulee tiivis kansi ja *suodattimen saat ostettua täältä. Suodatinosa sopii myös Stanleyn termospullojen päälle, joten tarvittaessa saat valmistettua vaikka pullollisen kahvia. 

 • 3,5dl
 • 300g

Hydro Flask termosmuki 470ml - tiivis ja helppo pestä!

Hydro Flask:in termokset ovat saaneet kiitosta hyvästä lämmöneristävyydestä. Tämä teräksinen pullo käy mainiosti sekä juomapullosta, että termosmukista. Hyvä valinta vesipulloksi erityisesti kesäaikaan, jolloin juoman toivoo pysyvän kylmänä. Hydro Flaskin termosmukissa kuumat juomat pysyvät kuumina 12h ja kylmät juomat kylminä jopa 24h. Termosmukia on saatavilla useissa herkullisissa väreissä!

 • 4,7dl
 • 335g

Lopuksi

Termosmukeissa tärkeitä ominaisuuksia ovat eristävyys, kannen tiiviys, puhdistettavuus ja tietenkin hinta-laatusuhde. Käyttäjästä riippuen, myös ulkonäkö tai ympäristöystävällisyys voi olla ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.

Termosmukia valitessa, mieti mitkä ovat sinulle tärkeitä ominaisuuksia. Jos tiedät, että juot kahvisi tai teesi hitaasti nautiskellen, kiinnitä huomiota mukin eristävyyteen. Mikäli termosmuki kulkee mukana laukussa, sen tulee olla ehdottoman tiivis. Muista aina termosmukia valitessa tarkistaa lisäksi tuotteen pesu- ja huolto-ohjeet sekä takuuaika.