Patagonia – ekologinen muoti on pop!

Patagonia on yhdysvaltalainen 1973 perustettu yritys, joka valmistaa vastuullisesti tuotettuja laadukkaita ulkoilu- ja urheiluvaatteita. Valikoimista löytyy niin takkeja, housuja, reppuja, kuin sisävaatteitakin. Patagonian toiminnassa ekologisuus näkyy koko tuotantoketjussa alusta loppuun asti. Vastuullinen ajattelu on viety jopa niin pitkälle, että yritys valmistaa pääosin tuotteita lajeihin, joissa ei käytetä moottoriajoneuvoja.

Patagonia on mukana maailmanlaajuisen muoviongelma ratkaisemisessa teettämällä polyesterilankaa kierrätetyistä muovipulloista. Langasta valmistetaan kangasta muun muassa vedenkestäviin kuoritakkeihin. Patagonian kuoritakkien materiaalit ovatkin 100%:sti kierrätettyjä!

Tämän lisäksi suuri osa tuotteista on Fair Trade Certified™-ommeltuja, mikä tarkoittaa, että tuotteista tulevasta myynnistä osa ohjautuu suoraan työntekijöiden lisäpalkkioihin. Patagonialle on tärkeää, että tehtaissa työskentelyolosuhteen ovat reilut, tuotteiden raaka-aineista mahdollisimman suuri osa on kierrätettyjä ja hiilijalanjälki tuotantoprosesseissa jää pieneksi. Tässä artikkelissa esittelen kuusi Patagonia-perheen kestävää ja ekologista tuotetta.

Patagonia takki

Patagonian malliston yksi suosituimmista tuotteista on kokonaan kierrätetystä polyesteristä valmistettu ja täysin vedenpitävä kuoritakki. Vedenpitävän ulkokuoren lisäksi sisällä on pehmeä erikoisvuori, mikä tuntuu miellyttävältä ihoa vasten. Sekä hupussa, helmassa, että hihansuissa on säätömahdollisuus, jonka ansiota takki sopii moneen aktiviteettiin. Takin täyspitkä vetoketju on myös kokonaan vedenpitävä ja kyljistä löytyy tuuletusaukot lämpimiä kelejä varten. Takki on ommeltu Fair Trade Certified™-periaatteita noudattaen. Calcite jacket on erinomainen takki myös vaelluksille, sillä se pakkautuu tarvittaessa pieneen tilaan. Saatavilla sekä miesten, että naisten mallina!

Patagonia kuorihousut

Patagonian täysin vedenpitävien kuorihousujen kanssa pysyt kuivana säällä, kuin säällä. Housut ovat kevyet, pieneen pakkautuvat ja niissä on muotoillut polvileikkaukset lisäämässä käyttömukavuutta. Vyötäröllä on vetoketjun lisäksi soljellinen kiristysvyö. Housut ovat valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Hyvät ekologiset housut ulkoilijalle ja retkeilijälle!

Patagonia kevyt toppatakki

Tämä Patagonian Nano puff kevyt toppatakki on uskomattoman kevyt, pieneen pakkautuva ja miellyttävä käyttää.  Päällikangas ja vuori ovat tuulta pitäviä ja vettähylkiviä. Täytemateriaali on laadukasta keinokuituista untuvaa, joka säilyttää lämmittävyytensä hyvin myös märkänä! Ominaisuuksiensa ansiosta takki sopii sellaisenaan viileillä ja kosteillakin keleillä tai välikerrokseksi esimerkiksi kuoritakin alle.

Patagonia fleece

Patagonialta löytyy useita ihanan lämpimiä fleece-paitoja sekä naisille, että miehille. Monissa malleissa paidan kaulus on kuvan mukainen klassinen Snap-T® nepparikaulus ja edessä on nepparikiinnitteinen rintatasku.  Nämä sympaattiset ja ihastuttavat fleecet lämmittävät viileinä päivinä ja sopivat mainiosti kerrospukeutumiseen. Sanomattakin selvää, että paidat ovat kierrätetyistä materiaaleista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valmistettu.

Patagonia huppari

Tämä patagonian paksu huppari on valmistettu puuvillajätteestä ja muovipulloista. Sen valmistuksessa käytetään noin 700 litraa vähemmän vettä, kuin keskiverto puuvillahupparien. Hupparin logo on painettu myrkyttömästi ja se on ommeltu Fair Trade Certified™-periaatteita noudattaen. Hupparia on saatavilla kahdessa eri värissä. Trendikäs valinta urbaaniin arkeen!

Patagonia lippis

Mitä kuulostaisi kalastusreissu kalastusverkoista valmistettu lippis päässä? No nyt se ainakin on mahdollista! Patagonian unisex lippis on toden totta valmistettu kalastusverkoista  ja luomupuuvillasta. Keskikorkea ja kuusi panelinen trucker-cap malli istuu hyvin päähän ja takaosan verkko lisää käyttömukavuutta kuumalla ilmalla. Takana on koon säätömahdollisuus. Tyylikäs lippis ympäristöä arvostavalle vastuulliselle kuluttajalle!

Lopuksi…


Jos kuluttamistottumuksemme eivät muutu, tulevat sukupolvet eivät saa enää nauttia yhtä elinvoimaisesta ja rikkaasta ympäristöstä, kuin me olemme saaneet. Ylikulutus on jo aiheuttanut lajien uhanalaisuutta, luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä ja ilmastonmuutoksen kiihtymistä. Patagonia on vuosikymmenien ajan tehnyt osuutensa ympäristömme suojelemiseksi. Nyt voit sinäkin kantaa kortesi kekoon valitsemalla ekologisia vaatteita ja varusteita omaan tarpeeseesi.