Savotta reput ja rinkat ovat vaativan käyttäjän valinta!

Savotta rinkat

Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit ovat merkitty *-merkillä tai erillisillä painikkeilla.

Savotta on suomalainen valmistaja, jonka retkeily- ja erätarvikkeet ovat tunnettuja korkeasta laadusta ja pitkäikäisyydestä. Savotalla on vuosikymmenien kokemus päiväreppujen, rinkkojen ja muun muassa telttojen valmistuksesta suomalaisiin tarpeisiin. Tuotteet ovat vähitellen hiotuneet nykyiseen muotoonsa ja pitkän tuotekehittelyn tuloksena on syntynyt sarja upeita tuotteita. Seuraavaksi esittelyssä Savotta reput ja rinkat. Lue ja ihastu!

Repuissa käytetyt materiaalit

Yleisin Savotan repuissa ja rinkoissa käytettävä kangas on 1000D Cordura, joka kestää äärimmäistäkin kulutusta. Kankaan sisäpuolella on polyuretaanisively, mikä lisää vedenpitävyyttä. Repuissa käytetyt soljet, vetoketjut ja nauhat ovat nekin äärimmäisen kestäviä, onhan ne suunniteltu kestämään myös Puolustusvoimien käyttöä.

 

Savotta Jääkäri S

Tämä on pienin Jääkäri repuista, tilavuudeltaan noin 20l. Jääkäri S sopii hyvin niin arkikäyttöön, kuin päiväretkillekin. Kaikissa Jääkäri-repuissa kulkee repun ulkopuolella PALS-nauhakujasto, mikä mahdollistaa erilaisten lisätaskujen ja tarvikkeiden kiinnittämistä reppuun. Tämä laajentaa käyttömahdollisuuksia!

Suuaukon nokkela sulkumekanismi antaa pelivaraa koon suhteen ja suurimmillaan S-koon repun saa venytettyä jopa 30-litraiseksi. Päälokero suljetaan nimittäin läpällä, jolloin repun suuaukko taittuu alas sulkeutuessaan. Kun tavaraa on vähän, voi kompressiohihnat kiristää tiukalle. Pidemmällä retkellä voit löysätä kompressioremmit pisimmilleen, jolloin tilaa vapautuu jopa 10l enemmän.

Läpän sisäpuolelta löytyy vetoketjullinen tasku pikkutavaroille ja repun sisällä selkää vasten on paikka juomarakolle. Repun yläosassa on molemmin puolin läpiviennit, josta toista voi käyttää juomaletkulle ja toista vaikkapa elektroniikkalaitteiden piuhoille tai antenneille.

Faktat

 • Tilavuus: 20l-25l (ylipakattuna 30l)
 • Paino: 775 g
 • Mitat: korkeus 45 cm (ylipakattuna 55cm), leveys 25 cm, syvyys 16 cm
 • Selkäosan pituus: 42cm
 • Materiaali: 1000D Cordura (100% polyamidi)
 • Värivaihtoehdot: vihreä, musta ja M05 maastokuvio

Savotta Jääkäri M


Jääkäri M on hieman S-kokoa isompi, 30 litrainen, rinkka. Rinkka on malliltaan kapea, jotta kulkeminen hankalissakin maastoissa ja risukoissa on mahdollista. Jääkäri M on kehitelty ”Kevyt Rajapartiorepusta”, joka suunniteltiin Suomen Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Toisin kuin S-koossa, tästä mallista löytyy myös pehmustettu lantiovyö. Olkaviilekkeet ovat niin ikään pehmustettu käyttömukavuuden lisäämiseksi ja ne yhdistyvät toisiinsa irrotettavalla rintaremmillä. Rinkan sisällä on muovitukilevy tukevoittamassa kantovälinettä. Sen ja kompressiohihnojen ansiosta Jääkäri M on varsin tukeva paketti!

Päälokeron suuaukolla on nyörikiristeinen lumilukko ja koko komeus suljetaan niin kutsutulla kelluvalla läpällä. Päälokeroon pääsee näppärästi käsiksi myös rinkan sivulla olevan pitkän vetoketjun kautta.

Pikkuveljensä tavoin, tässäkin Jääkäri rinkassa on päällä PALS-nauhakujasto lisätaskujen ja välineiden kiinnittämiseen sekä juomaraskolle tasku ja letkun läpiviennit.

Faktat

 • Tilavuus: 30l
 • Paino: 1750g
 • Mitat: korkeus 52 cm, leveys 25 cm, syvyys 17 cm
 • Materiaali: 1000D Cordura (100% polyamidi), selkätukilevy: HDPE
 • Värivaihtoehdot: vihreä, musta ja M05 maastokuvio

Savotta Jääkäri L

Jääkäri L on vuosikymmenien käytössä hioutunut timantti! Se suunniteltiin alun perin Rajavartilaitokselle ja kantoi tuolloin nimeä Rajapartioreppu. Tuotekehittelyä on tehty jo yli 30 vuoden ajan ja tämän päivän versio on vaativaankin tarpeeseen soveltuva laaturinkka.

Jääkäri L on Savotan anatomisista rinkoista suurin, tilavuudeltaan 40-55l. Se sopii siis hyvin jo muutaman yön reissuillekin. Rinkan sisällä kulkee alumiininen tukiranka, joka yhdessä kompressioremmien ja napakan ja pehmustetun lantiovyön kanssa tekee rinkasta hyvän kantaa.

Rinkka on malliltaan kapea, jotta se selässä pystyy taivaltamaan hankalimmatkin maastot. Sisäosasto jakautuu kahteen osaan välipohjalla. Läpässä on tilavuudeltaan 2 litrainen vetoketjullinen tasku pienille tavaroille ja sisällä selkäosaa vasten on tarrallinen tasku, jonka sisällä tukiranka kulkee. Repun sulkeminen tapahtuu rolltop-tekniikalla, jonka ansiosta ylipakkaaminen on mahdollista ja korkeutta saa säädettyä 60-80cm välillä.

Faktat

 • Tilavuus: 40-55l (ylipakattuna 60l)
 • Paino: 2380g
 • Mitat: korkeus 60-80 cm, leveys 31 cm, syvyys 22 cm
 • Materiaali: 1000D Cordura (100% polyamidi)
 • Värivaihtoehdot: vihreä, musta ja M05 maastokuvio

Savotta putkirinkka – Jääkäri XL

Savotta jääkäri XL on Savotta perheen suurin ja ainoa putkirungolla varustettu rinkka. Se on kooltaan 70l eli soveltuu pitkille vaelluksille ja raskaan taakan kantamiseen. Tässäkin mallissa pals– nauhakujasto antaa mahdollisuuden mukauttaa rinkkaa lukuisilla tavoilla. Savotan omien taskujen lisäksi nauhakujastoon saa jousihakojen ja irtohihnojen kanssa kiinnitettyä kaiken tarvittavan.

Rinkan yläosassa on rullattava roll top– sulku, alaosassa vetoketjullinen tasku ja ison yhtenäisen tilan saa jaettua kahtia välipohjalla. Kompressiohihnojen ja kelluvan läpän ansiosta rinkan tilavuutta pystyy joustavasti säätämään. Vajaalla kuormalla rinkan saa siis kutistettua pienempään kokoon. Rinkassa on useita pieniä lokeroita tavaroiden järjestelyyn, läpässä vetoketjullinen tasku ja juomarakolle paikka selkää vasten.

Olkaviilekkeet ja lantiovyö ovat hyvin pehmustettuja ja säädettävissä portaattomasti käyttäjän pituuden mukaan. Tämä rinkka soveltuu 160– 200cm pituisille.

Faktat

 • Tilavuus: 70l
 • Paino: 3700g
 • Mitat: korkeus 79 cm, leveys 32 cm, syvyys 23 cm
 • Materiaali: 1000D Cordura (100% polyamidi), alumiiniputki
 • Värivaihtoehdot: vihreä, musta ja M05 maastokuvio

Lisätaskujen ja varusteiden kiinnitys

Kaikissa Jääkäri-repuissa ja rinkoissa kulkee päällä PALS-nauhakujasto, jonka avulla kantovälineeseen saa kiinnitettyä lisätaskuja ja välineitä. Lisätaskuilla voit mukauttaa reppua hyvin erilaisiin tarkoituksiin ja voit aina hankkia taskuja lisää, jos käyttötarpeet muuttuvat. Kujastoon saa kiinnitettyä myös hihnoja esimerkiksi makuualustaa varten.

Savotan laatu ja takuu


Savotan filosofiaan kuuluu, että tuotteiden täytyy kestää vuosia ja myös vaativaa käyttöä. Savotan tuotteita on myös rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien käytössä. Savotan repuilla ja rinkoilla onkin 5 vuoden materiaali- sekä valmistusvirhetakuu.