Merrell barefoot kengät – esittelyssä kahdeksan eri mallia

Barefoot- eli paljasjalkakengät ovat tulleet jäädäkseen. Ne ovat suunniteltu tukemaan luonnollista askellusta ja jalkojemme hyvinvointia. Paljasjalkakenkien ohut ja taipuisa pohja mahdollistaa jalkaterän aktiivisen lihastyön ja sitä kautta vahvistaa jalan lihaksia. Luonnollinen askellus ja vahvat jalkaterät huoltavat koko kehoa.

Barefoot-jalkineiden käyttö parantaa myös tasapainoa. Ohuen pohjan läpi jalkaterä saa jatkuvaa palautetta alustan muodoista ja asentotuntoaisti kehittyy. Pienten lihasten vahvistuessa nilkan muljahtelut vähenevät ja muun muassa kaatumisriski pienenee.

Jos haluat tietää lisää paljasjalkakenkien hyödyistä käy lukemassa toinen artikkelini aiheesta täältä. Seuraavaksi esittelen kahdeksan Merrellin paljasjalkakenkämallia, jotta sinun on helppo löytää suosikkisi!

 

Merrell Vapor Glove 6 – Ultakevyt pajasjalkakenkä

Tästä tykätystä paljasjalkakengästä löytyy sekä miesten, että naisten malli. Vapor Glove 6 paljasjalkakengät sopivat ulkoilun lisäksi vaikkapa salille tai rennoksi arkikengäksi. Jalkine on erittäin kevyt painaen vain 150–160grammaa.  

Glove 4:ssa pintamateriaali on ohutta ja hyvin hengittävää eli nämä ovat mainiot tossut lämpimämmilläkin keleillä tai sisäkäyttöön. Kengän pohja on tasakorkuinen ja hyvin taipuisa. Vibram-ulkopohjalla saa hyvän pidon myös märällä kelillä. Koko pohjan korkeus on 6,0mm.

Kokemuksia Vapor Glove paljasjalkakengistä:

”Erinomainen jalkine. Nämä ovat kolmannet Vapor Glovet, ja tuntuvat napakammilta, kuin edelliset mallit. 5/5 tuntuma.”

Skandinavian Outdoor

Erinomaiset kengät. Todella kevyet ja joustavat. Erittäin mukavat jalassa. Laadukkaan ja kestävän oloiset. Pienehkö: Valitse puoli numeroa suurempi koko.”

Skandinavian Outdoor

 

Merrell Trail Glove 5 – Paljasjalkakengät juoksuun ja metsäretkille


Trail Glove 5 on Merrellin maastokäyttöön suunniteltu paljasjalkakenkämalli. Ohut päkiälevy antaa jalalle suojaa jakamalla painetta tasaisemmin ja kengän kärjessä on kuminen suojapuskuri.  Näissä kengissä on myös loiva tuki jalkaholville.

Pohjan paksuus on kokonaisuudessaan 11,5mm eli edellä esiteltyä mallia paksumpi. Tämän vuoksi Trail Glovella pärjää paremmin myös kivikkoisemmilla tai juurakkoisilla metsäpoluilla. Vibram-pohjan urasyvyys on tässä mallissa 3mm.

Kokemuksia Trail Glove 5 paljasjalkakengistä:

”Parhaat kengät niin töihin, kuin lenkillekin. Toiset töissä, toiset kotona. Jalat kiittää. Ei väänny virheasentoon ja varpaille hyvin tilaa. Jaksaa hyvin kokopäivän olla jalkojen päällä. Alkuun kannattaa totuttaa jalat kenkiin.”

Skandinavian Outdoor

”Hyvät kengät. Tosi hyvä jalalle, varpailla paljon tilaa liikkua. Itsellä polviongelmat vähenivät tavallisten juoksutossujen vaihduttua näihin.”

Skandinavian Outdoor

 

Merrell Trail Glove 6 – Ehkäpä ne parhaat paljasjalkakengät vaelluskäyttöön!

Tästä barefoot kenkien maastomalli naisille ja miehille taattua Merrell laatua! Trail Glove 6:ssa on 4 mm paksuinen välipohja vaimentamassa iskuja ja pehmentämässä menoa kovin epätasaisessa maastossa.

Ohut päkiälevy kengän kärjessä jakaa painetta tasaisemmin ja varpaita suojaa kuminen suojapuskuri metsässä liikkuessa. Tämän kengän lesti on hieman kapeampi, kuin edeltäjässään ja jalkaholville on muotoiltu jonkin verran tukea.

Trail Glove 6:lla retkeilet mukavasti pidemmätkin matkat, kunhan rauhassa totuttelet käyttöön. Tämä malli on siis hieman jäykempi ja suojaavampi, kuin Trail Glove 4 ja 5.

Kokemuksia Trail Glove 6 paljasjalkakengistä:

”Hyvä välimalli kaikkein ohutpohjaisimpien bare-kenkien ja tavallisten lenkkarien välillä. Kulustuspintaa on tarpeeksi, mutta tuntuma maahan on luonteva. Omistan näitä kahdet ja käytän päivittäin kesät ja talvet. Kenkä on miellyttävä käyttää ja kävellä. Paluuta normilenkkareihin ei enää ole eikä tule. Pahoittelen, jos intoiluni kuulostaa lähes maksetulta mainokselta, mutta vakuutan, että esittämäni mielipiteet vastaavat vilpittömästi omiani.”

Skandinavian Outdoor

”Rahoille vastinetta. Minulla oli Merrell Trail glove kakkoset työkenkinä kuuden vuoden ajan. Kestävimmät kengät mitä olen ikinä omistanut. Miljoonien askelten myötä kuitenkin tuli aika ostaa uudet ja en lähtenyt hyvää mallia vaihtamaan. Ensituntumalta taas kaikista tällä hetkellä omistamistani kengistä yksinkertaisesti parhaat.”

Skandinavian Outdoor

 

Merrell Vapor Glove 3 Luna – Paljasjalkakengät miehille vapaa-aikaan

Miesten tyylikkäät mustat nahkaiset paljasjalkakengät toimivat sekä luonnossa, mutta myös siistimpinä arki- tai työkenkinä. Pohja on tasainen, kuten muissakin Merrellinen paljasjalkakengissä. Vibram pohjan materiaali ja kuviointi takaavat hyvän pidon. Mainio paljasjalkakenkä miehelle monipuolisiin käyttötarkoituksiin!

Merrell Wrapt Mid Women – Varrelliset vedenpitävät paljasjalkakengät

Jos tykkään paljasjalkakenkien pohjan joustavuudesta, mutta kaipaat maastossa kävellessä tukea nilkalle tai vedenpitävyyttä, tykästyt varmasti Merrellin Wrapt Mid barefoot kenkään. Kenkien päällinen on laadukasta nahkaa ja sisällä on hengittävä verkkovuori. Kuminen Quantum Grip ™-ulkopohja ja pohjan kuviointi varmistavat hyvän pidon erilaisilla alustoilla.

Miten valita oikea koko?

Paljasjalkakenkien kokotaulukko on sama kuin muissakin Merrellin urheilujalkineissa. Verkkokaupasta löytyvän kokotaulukon senttimitta on kengän sisäpohjan mitta ja siihen tulee lisätä käyntivara, noin 4-7mm.

Ota koon valinnassa huomioon mieltymyksesi kengän istuvuuden suhteen ja aiotko käyttää sukkia jalkineiden kanssa. Paljasjalkakenkä saa olla tiukka kantapään ja keskijalan kohdalta mutta jalkaterän etuosalla ja varpailla tulee olla tilaa levittäytyä vapaasti.

 

Paljasjalkakengät jalkavaivojen hoitona

Moni on saanut paljasjalkakengistä apua muun muassa kantapääkipuihin, säären etuosan vaivoihin ja polviongelmiin. Ylipronatoivajalka ja siitä seurannut vaivaisenluu ovat usein seurausta jalkaterän lihasten heikentymisestä liian tukevien kenkien käytön myötä. Lisää aiheesta löydät artikkelistani: Kenelle paljasjalkakengät sopivat?