Millainen on ekologinen reppu – TOP 3 vastuullisesti tuotettua selkäreppua

Vastuulliset-reput

Vastuullinen kuluttaminen on tärkeää yhä useammalle meistä. Kuluttajana on kuitenkin välillä vaikeaa ja työlästä saada selville kuinka kestävällä pohjalla tuotteiden valmistaminen on. Miten ylipäätänsä määritellään vastuullinen muoti tai ekologisesti valmistettu varuste? Näihin kysymyksiin etsin vastaukset, jotka löydät alla olevasta artikkelista. Esittelen lisäksi kolme eri tarkoituksiin suunniteltua ekologista reppua.


Tuotteen kestävyys ja käyttöikä


Vaikka tuotantotavoissa olisi vastuullisuus otettu erinomaisesti huomioon, reppua ei voi pitää ekologisena valintana, jos se hajoaa käyttökelvottomaksi jo ensimmäisen vuoden aikana. Repun tulee siis olla laadukkaista materiaaleista valmistettu, vetoketjujen kestää kovaakin käyttöä ja mielellään mallin olla ajaton, jotta repun kanssa kehtaa kulkea vielä vuosien kuluttua.


Valmistajan toimintatavat


Vastuullinen valmistaja pitää huolen työntekijöistään, maksaa heille asiaankuuluvaa palkkaa ja huolehtii työturvallisuudesta. Ennen ostopäätöstä kannattaakin hetki käyttää aikaa tutustuakseen esimerkiksi valmistajan internet-sivuihin. Vastuullisesti toimivat valmistajat kertovat avoimesti toiminnastaan ja saatat löytää myös tietoa tehtaasta, jossa tuotteet valmistetaan.


Repun materiaalit


Kierrätysmateriaalien käyttö uudistuotannossa ei ole enää harvinaisuus ja markkinoilta löytyykin jo niin vaatteita, makuupusseja kuin reppujakin, joissa on hyödynnetty esimerkiksi käytettyjä muovipulloja. Tekstiilituotannossa on lisäksi käytössä Bluesign®-standardi, joka arvioi tuotantoketjua alusta loppuun asti. Ostaessasi tuotteita, joille on myönnetty Bluesign®-standardi, voit olla varma, että tuotantoprosesseissa on huomioitu ympäristöystävällisyys, työntekijöiden turvallisuus ja kuluttajaturvallisuus. Bluesign® on määritellyt tiukat kriteerit niin raaka-aineilla, valmistusprosesseille kuin valmiille tuotteillekin.


Repun monikäyttöisyys

Viimeisenä repun ekologisuutta mittaavana tekijänä mainittakoon repun monipuolisuus ja erilaiset käyttömahdollisuudet. Jotta jokaiseen käyttötarkoitukseen ei tarvitse hankkia omaa kantovälinettä, on suotavaa, että reppu taipuu moneksi. Ennen ostoa onkin hyvä miettiä, millaiseen käyttöön reppua on ostamassa ja mitä ovat tärkeimmät ominaisuuden juuri sinulle.


AEVOR DAYPACK – monikäyttöinen ekologinen päiväreppu

Aevorin Daypack reppu on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista, joita on vähintään puolet käytetyistä materiaaleista. Valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä materiaaleja ja se onkin sertifioitu vegaani-tuote. Reppu on näppärästi laajennettavissa 18 litrasta 28 litraan ja siinä on monikäyttöisiä lokeroita vastaamaan erilaisiin tarpeisiin. Repussa on myös topattu läppäritasku 15 tuumaiselle laitteelle. Repun materiaali on hengittävää ja vettähylkivää. Olkahihnat ovat säädettävät ja istuvat ergonomisesti. Valitse omasi yhdeksän upean värivaihtoehdon joukosta!

 • Koko: 18 – 28l
 • Paino: 800g
 • Vastuullisuus: Sertifioitu vegaani-tuote, Bluesign® sertifioitu, valmistettu tehtaassa, jossa on korkein Fair wear-sertifiointi

AEVOR BIKE PACK PROOF – vedenkestävä reppu aktiiviseen menoon

Aevorin Bike Pack Proof on valmistettu 100%:sti kierrätetyistä PET-pulloista ja se on täysin vedenkestävä. Pehmustetun ja vedenpitävän läppäritaskun sekä hyvin hengittävän selkäpaneelin ansiosta se on loistava valinta työmatkapyöräilijälle. Säädettävien olkahihnojen lisäksi repun ergonomisuutta parantaa säädettävä rintaremmi ja lantiovyö. Repun saa näppärästi laajennettua 18 litrasta 24 litraan ja taskuja löytyy joka lähtöön.  Suosittelen Bike Pack Proof reppua niin aktiiviselle liikkujalle, kuin kaupunkikäyttöön vedenpitävää ja ekologista reppua etsivälle.

 • Koko: 18 – 24l
 • Paino: n. 1200g
 • Vastuullisuus: Sertifioitu vegaani-tuote, Bluesign® sertifioitu, valmistettu tehtaassa, jossa on korkein Fair wear-sertifiointi

PATAGONIA ARBOR CLASSIC REPPU 25L – kevyt ekologinen reppu

Patagonian klassikko reppu on valmistettu kokonaan kierrätetystä polyesterikankaasta ja se on vettähylkivä. Tämä vain reilu puolikiloa painava reppu kätkee sisälleen päälokeron lisäksi tietokonetaskun ja vetoketjullisen taskun pikkutavaroille. Säädettävien olkahihnojen lisäksi repussa on lantioremmi jakamassa painoa hartioilta lantiolle.

 • Koko: 25l
 • Paino: 590g
 • Vastuullisuus: Bluesign® sertifioitu, ommeltu Fair Trade Sertifioidussa™ tehtaassa, The Footprint Chronicles® – Patagonian oma järjestelmä, joka takaa eettisen tuotannon sekä ympäristöystävällisyyden prosessin alusta loppuun

Lopuksi…

Vastuullisesti valmistettua reppua ostaessasi kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin.

 • Mistä materiaaleista reppu on valmistettu ja onko materiaaleissa käytetty haitallisia kemikaaleja?
 • Millaisissa olosuhteissa reppu on valmistettu?
 • Mikä on repun oletettu käyttöikä? Huomioi kestävyys ja ajattomuus.
 • Vastaako reppu omiin tarpeisiisi, niin ettei se jää kaapin perälle pölyttymään?

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös artikkeli: